KWASEK ZABIELANY MOJEJ MAMY
Składniki
- pól litra soku z kiszonej kapusty,
 
- 1 litr wody,
 
- ziele angielskie, listek laurowy,
 
- śmietana,
 
- 2 łyżki maki do zagęszczenia zupy,
 
- sól, pieprz, cukier do smaku.
 
 
Przygotowanie
- Do wody dodać sok z kiszonej kapusty, wrzucić przyprawy: ziele angielskie, listek laurowy. Zagotować. Zagęścić zupę mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Dodać śmietanę.
 
- Należy pamiętać, żeby śmietana się nie zważyła, należy wcześniej do niej wlać część wywaru, dopiero potem połączyć ją z resztą zupy.
 
- Doprawić do smaku cukrem, sola i pieprzem.
 
- Można podawać z makaronem, gotowanymi ziemniakami pure.
 
- IDEALNA NA ZUPĘ WIGILIJNĄ
 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz