ZIELONE MARYNOWANE POMIDORY
Składniki
- 3 kg małych, twardych pomidorów,
- koper, chrzan, gorczyca, ziele angielskie,
- czosnek, zielona pietruszka, cebula.
- Na zalewę:
- 2 szklanki wody,
- łyżka cukru,
- pół łyżeczki soli,
- 1/4 szklanki octu 10%
Przygotowanie
- Pomidory umyć, ułożyć w słoikach, do słoików dodać koper, kawałek chrzanu, ziarna gorczycy, 2-3 ziarna ziela angielskiego, 2-3 ząbki czosnku, kilka gałązek natki pietruszki, pokrojoną w ćwiartki cebulkę (w zależności od upodobania).
- Przygotować zalewę wg podanych proporcji. Gorącą zalewą zalać ułożone w słoikach pomidory. Zakręcić. Dla pewności słoiki zagotować, ale bardzo krótko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz