SUBATO
Składniki
- 80 dkg mięsa wieprzowego, równie dobrze może być filet z kurczaka,
 
- 1 kg różnych warzyw, np. marchew, cebula, papryka, ogórki, kapusta, kalafior, cukinia itp.
 
- 20 dkg pieczarek,
 
- olej do smażenia.
 
- SOS
 
- 4 łyżki sosu sojowego (może być też magi),
 
- 4 łyżki cukru,
 
- 2 łyżki octu,
 
- 3/4 szklanki wody,
 
- 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
 
Przygotowanie
- Mięsko pokroić w kostkę, smażyć na średnim ogniu, wyjąć do miski. Na pozostałym po smażeniu oleju, smażyć pocięte w paseczki warzywa, kolejno w zależności od stopnia ich twardości. Następnie dodać mięso, trochę poddusić. Wymieszać wszystkie składniki sosu razem. Dodać sos do potrawy, zagotować i gotowe.Można jeść z chlebem, ryżem, makaronem lub ziemniakami.
 
- PYCHA!
 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz