środa, 14 listopada 2018

SUBATO

Składniki

  • 80 dkg mięsa wieprzowego, równie dobrze może być filet z kurczaka,
  • 1 kg różnych warzyw, np. marchew, cebula, papryka, ogórki, kapusta, kalafior, cukinia itp.
  • 20 dkg pieczarek,
  • olej do smażenia.
  • SOS
  • 4 łyżki sosu sojowego (może być też magi),
  • 4 łyżki cukru,
  • 2 łyżki octu,
  • 3/4 szklanki wody,
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. Mięsko pokroić w kostkę, smażyć na średnim ogniu, wyjąć do miski. Na pozostałym po smażeniu oleju, smażyć pocięte w paseczki warzywa, kolejno w zależności od stopnia ich twardości. Następnie dodać mięso, trochę poddusić. Wymieszać wszystkie składniki sosu razem. Dodać sos do potrawy, zagotować i gotowe.Można jeść z chlebem, ryżem, makaronem lub ziemniakami.
  2. PYCHA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz