SUBATO
Składniki
- 80 dkg mięsa wieprzowego, równie dobrze może być filet z kurczaka,
- 1 kg różnych warzyw, np. marchew, cebula, papryka, ogórki, kapusta, kalafior, cukinia itp.
- 20 dkg pieczarek,
- olej do smażenia.
- SOS
- 4 łyżki sosu sojowego (może być też magi),
- 4 łyżki cukru,
- 2 łyżki octu,
- 3/4 szklanki wody,
- 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie
- Mięsko pokroić w kostkę, smażyć na średnim ogniu, wyjąć do miski. Na pozostałym po smażeniu oleju, smażyć pocięte w paseczki warzywa, kolejno w zależności od stopnia ich twardości. Następnie dodać mięso, trochę poddusić. Wymieszać wszystkie składniki sosu razem. Dodać sos do potrawy, zagotować i gotowe.Można jeść z chlebem, ryżem, makaronem lub ziemniakami.
- PYCHA!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz